summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json')
-rw-r--r--extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json24
1 files changed, 24 insertions, 0 deletions
diff --git a/extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json b/extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json
new file mode 100644
index 00000000..9ace5735
--- /dev/null
+++ b/extensions/ConfirmEdit/i18n/mk.json
@@ -0,0 +1,24 @@
+{
+ "@metadata": {
+ "authors": [
+ "Bjankuloski06",
+ "Brest"
+ ]
+ },
+ "captcha-edit": "За да ја уредите оваа страница потребно е да го најдете решението на едноставната задача поставена подолу и одговорот да го внесете во соодветното поле за одговор([[Special:Captcha/help|повеќе информации]]):",
+ "captcha-desc": "Овозможува техники од CAPTCHA за заштита од спам и погодување на лозинки",
+ "captcha-label": "CAPTCHA",
+ "captcha-addurl": "Вашето уредување содржи нови надворешни врски.\nЗа да ни помогнете да се заштитиме од автоматизиран спам, би ве замолиле да ја решите простата задача подолу и да го внесете резултатот во полето за да можете да го зачувате уредувањето ([[Special:Captcha/help|повеќе инфо]]):",
+ "captcha-badlogin": "За да ни помогнете да се заштитиме од автоматизирано пробивање на лозинки, би ве замолиле да ја решите простата задача подолу и внесете резултатот во полето ([[Special:Captcha/help|повеќе информации]]):",
+ "captcha-createaccount": "За да ни помогнете да се заштитиме од автоматизирано создавање на сметки, би ве замолиле да ја решите простата задача подолу и да го внесете резултатот во полето ([[Special:Captcha/help|повеќе инфо]]):",
+ "captcha-createaccount-fail": "CAPTCHA е неточен или недостасува.",
+ "captcha-create": "За да ја создадете страницата, прво решете ја простата задача подолу и впишете го решението во полето ([[Special:Captcha/help|повеќе инфо]]):",
+ "captcha-sendemail": "За да се заштитиме од автоматизирано спамирање, би сакале да ве замолиме да ја решите простата задача подолу и да го внесете резултатот во полето ([[Special:Captcha/help|повеќе информации]]):",
+ "captcha-sendemail-fail": "CAPTCHA е неточен или недостасува.",
+ "captcha-disabledinapi": "Ова дејство бара CAPTCHA, така што не може да се изврши преку иавршник.",
+ "captchahelp-title": "Помош со Captcha",
+ "captchahelp-cookies-needed": "Треба да имате овозможено колачиња за да може ова да работи.",
+ "captchahelp-text": "Семрежните места кои прифаќаат учество на јавноста, како ова вики, честопати страдаат од спамери кои користат автоматизирани алатки за да ги додаваат нивните врски на голем број мережни страници. Иако врските на спамерот може да се отстранат, тие значително ја пореметуваат нашата работа.\n\nПонекогаш, особено кога додава нови врски на страница, викито може да ви прикаже обоен или извитоперен текст и да ви побара да ги впишете прикажаните зборови. \nБидејќи ова е задача која е тешко да се автоматизира, им овозможува вистинските корисници да придонесуваат, а им попречува на спамерите и другите роботски напаѓачи.\n\nЗа жал, ова може да е проблем за корисници со лош вид, или оние кои користат прелистувачи на основа на текст или гласовни наредби.\nВо моментов немаме аудио-алтернатива за ова.\nКонтактирајте ги [[Special:ListAdmins|администраторите на страната]] за помош доколку ова неочекувано ве спречува во правењето на искрени придонеси. \n\nСтиснете на копчето „назад“ во вашиот прелисувач за да се вратите на уредувањето на страницата.",
+ "captcha-addurl-whitelist": " #<!-- leave this line exactly as it is --> <pre>\n# Опис на синтаксата:\n# * Сето она што стои по знакот „#“, па до крајот на редот е коментар\n# * Секој непразен ред се смета за фрагмент од регуларен израз кој одговара само на имиња во URL адреси\n #</pre> <!-- leave this line exactly as it is -->",
+ "right-skipcaptcha": "Изведување на акции кои повикуваат captcha без да одат преку captcha системот"
+}