summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'extensions/Gadgets/i18n/mk.json')
-rw-r--r--extensions/Gadgets/i18n/mk.json23
1 files changed, 23 insertions, 0 deletions
diff --git a/extensions/Gadgets/i18n/mk.json b/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
new file mode 100644
index 00000000..65972a93
--- /dev/null
+++ b/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
@@ -0,0 +1,23 @@
+{
+ "@metadata": {
+ "authors": [
+ "Bjankuloski06",
+ "Brest"
+ ]
+ },
+ "gadgets-desc": "Им овозможува на корисниците во нивните [[Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets|нагодувања]] да одберат свои сопствени [[Special:Gadgets|CSS- и JavaScript-алатки]]",
+ "prefs-gadgets": "Алатки",
+ "gadgets-prefstext": "Ова е список на псоебни алатки кои можете да ги активирате за вашата корисничка сметка.\nАлатките се основани претежно на JavaScript, па затоа морате да имате овозможено JavaScript на вашиот прелистувач за да можат да работат.\nИмајте предвид дека алатките нема да имаат никаков ефект врз оваа страница за нагодување.\n\nИсто така имајте на ум дека овие псоебни алатки не се дел од програмската опрема на МедијаВики и истите се создаваат и одржуваат од корисници на вашето локално вики.\nЛокалните администратори можат да ги уредуваат и прилагодуваат алатките користејќи се со [[MediaWiki:Gadgets-definition|определби]] и [[Special:Gadgets|описи]].",
+ "gadgets": "Алатки",
+ "gadgets-title": "Алатки",
+ "gadgets-pagetext": "Ова е список на псоебни алатки кои корисниците можат да ги активираат на нивната [[Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets|страница за нагодување]], наведени во [[MediaWiki:Gadgets-definition|определувањата]].\nОвој преглед дава лесен пристап до системските пораки кои го определуваат описот и кодот на секоја алатка.",
+ "gadgets-uses": "Користи",
+ "gadgets-required-rights": "{{PLURAL:$2|Го бара следново право|Ги бара следниве права}}:\n\n$1",
+ "gadgets-required-skins": "Достапно во {{PLURAL:$2|рувото $1|следниве рува: $1}}.",
+ "gadgets-default": "Достапно за сите по основно",
+ "gadgets-export": "Извези",
+ "gadgets-export-title": "Извоз на алатка",
+ "gadgets-not-found": "Алатката „$1“ не е пронајдена.",
+ "gadgets-export-text": "За да ја извезете алатката $1, стиснете на копчето „{{int:gadgets-export-download}}“, зачувајте ја преземената податотека,\nодете на Special:Import на целното вики и подигнете ја. Потоа на страницата MediaWiki:Gadgets-definition внесете го следново:\n<pre>$2</pre>\nМора да имате соодветни дозволи на целното вики (вклучувајќи го правото за уредување на системски пораки), и мора да биде овозможен увозот од подигања.",
+ "gadgets-export-download": "Преземи"
+}