summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'extensions/Gadgets/i18n/mk.json')
-rw-r--r--extensions/Gadgets/i18n/mk.json20
1 files changed, 18 insertions, 2 deletions
diff --git a/extensions/Gadgets/i18n/mk.json b/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
index 65972a93..6c86a47d 100644
--- a/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
+++ b/extensions/Gadgets/i18n/mk.json
@@ -7,7 +7,7 @@
},
"gadgets-desc": "Им овозможува на корисниците во нивните [[Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets|нагодувања]] да одберат свои сопствени [[Special:Gadgets|CSS- и JavaScript-алатки]]",
"prefs-gadgets": "Алатки",
- "gadgets-prefstext": "Ова е список на псоебни алатки кои можете да ги активирате за вашата корисничка сметка.\nАлатките се основани претежно на JavaScript, па затоа морате да имате овозможено JavaScript на вашиот прелистувач за да можат да работат.\nИмајте предвид дека алатките нема да имаат никаков ефект врз оваа страница за нагодување.\n\nИсто така имајте на ум дека овие псоебни алатки не се дел од програмската опрема на МедијаВики и истите се создаваат и одржуваат од корисници на вашето локално вики.\nЛокалните администратори можат да ги уредуваат и прилагодуваат алатките користејќи се со [[MediaWiki:Gadgets-definition|определби]] и [[Special:Gadgets|описи]].",
+ "gadgets-prefstext": "Ова е список на псоебни алатки кои можете да ги активирате за вашата корисничка сметка.\nАлатките се основани претежно на JavaScript, па затоа морате да имате овозможено JavaScript на вашиот прелистувач за да можат да работат.\nИмајте предвид дека алатките нема да имаат никаков ефект врз оваа страница за нагодување.\n\nИсто така имајте на ум дека овие псоебни алатки не се дел од програмската опрема на МедијаВики и истите се создаваат и одржуваат од корисници на вашето месно вики.\nМесните администратори можат да ги уредуваат и прилагодуваат алатките користејќи се со [[MediaWiki:Gadgets-definition|определби]] и [[Special:Gadgets|описи]].",
"gadgets": "Алатки",
"gadgets-title": "Алатки",
"gadgets-pagetext": "Ова е список на псоебни алатки кои корисниците можат да ги активираат на нивната [[Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets|страница за нагодување]], наведени во [[MediaWiki:Gadgets-definition|определувањата]].\nОвој преглед дава лесен пристап до системските пораки кои го определуваат описот и кодот на секоја алатка.",
@@ -19,5 +19,21 @@
"gadgets-export-title": "Извоз на алатка",
"gadgets-not-found": "Алатката „$1“ не е пронајдена.",
"gadgets-export-text": "За да ја извезете алатката $1, стиснете на копчето „{{int:gadgets-export-download}}“, зачувајте ја преземената податотека,\nодете на Special:Import на целното вики и подигнете ја. Потоа на страницата MediaWiki:Gadgets-definition внесете го следново:\n<pre>$2</pre>\nМора да имате соодветни дозволи на целното вики (вклучувајќи го правото за уредување на системски пораки), и мора да биде овозможен увозот од подигања.",
- "gadgets-export-download": "Преземи"
+ "gadgets-export-download": "Преземи",
+ "apihelp-query+gadgetcategories-description": "Дава список на категории за алатки.",
+ "apihelp-query+gadgetcategories-param-prop": "Кои информации за категориите за алатки да се дадат:\n;name: Внатрешен назив на категоријата.\n;title: Наслов на категоријата.\n;members: Број на алатки во категоријата.",
+ "apihelp-query+gadgetcategories-param-names": "Називи на категориите што треба да се дадат.",
+ "apihelp-query+gadgetcategories-example-1": "Дај список на постоечки категории за алатки",
+ "apihelp-query+gadgetcategories-example-2": "Дај ги сите информации за категориите наречени „foo“ и „bar“",
+ "apihelp-query+gadgets-description": "Дава список на алатки што се користат на ова вики.",
+ "apihelp-query+gadgets-param-prop": "Кои информации за алатките да се дадат:\n;id: Внатрешна назнака на алатката.\n;metadata: Метаподатоци за алатката.\n;desc: Описот на алатката преобразен во HTML (може да биде бавно, па користете го само ако навистина ви е потребно).",
+ "apihelp-query+gadgets-param-categories": "За кои категории да се дадат алатките.",
+ "apihelp-query+gadgets-param-ids": "Назнаки на алатките што треба да се дадат.",
+ "apihelp-query+gadgets-param-allowedonly": "Испиши ги само алатките што му се дозволени на тековниот корисник.",
+ "apihelp-query+gadgets-param-enabledonly": "Испиши ги само алатките што ги има вклучено тековниот корисник.",
+ "apihelp-query+gadgets-example-1": "Дај список на алатки заедно со нивните описи",
+ "apihelp-query+gadgets-example-2": "Дај список на алатки со сите можни својства",
+ "apihelp-query+gadgets-example-3": "Дај список на алатки што è припаѓаат на категоријата „foo“",
+ "apihelp-query+gadgets-example-4": "Дај информации за алатките „foo“ и „bar“",
+ "apihelp-query+gadgets-example-5": "Дај список на алатки што ги има вклучено тековниот корисник."
}