summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json')
-rw-r--r--extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json25
1 files changed, 25 insertions, 0 deletions
diff --git a/extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json b/extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json
new file mode 100644
index 00000000..e1e9cf43
--- /dev/null
+++ b/extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json
@@ -0,0 +1,25 @@
+{
+ "@metadata": {
+ "authors": [
+ "Bjankuloski06"
+ ]
+ },
+ "action-titleblacklistlog": "преглед на дневникот на наслови на црниот список",
+ "log-name-titleblacklist": "Дневник на наслови на црниот список",
+ "log-description-titleblacklist": "Овие настани следат наидувања на наслови на црниот список.",
+ "logentry-titleblacklist-hit-username": "$1 {{GENDER:$2|наиде}} на наслов од црниот список во обид да ја направи сметката $3, совпаѓајќи ја со $4.",
+ "titleblacklist-desc": "Им овозможува на администраторите да забранат создавање на страници и кориснички сметки со помош на [[MediaWiki:Titleblacklist|црн список]] и [[MediaWiki:Titlewhitelist|бел список]]",
+ "titleblacklist": "# Ова е црн список на наслови. Насловите и корисниците кои се совпаѓаат со регуларните изрази на списокот не можат да се создадат.\n# За коментари користете го знакот „#“.\n# Ова разликува мали и големи букви по основно",
+ "titlewhitelist": "# Ова е бел список на наслови. За коментари користете го знакот „#“. \n# Ова разликува мали и големи букви по основно",
+ "titleblacklist-forbidden-edit": "Насловот „$2“ е забранет за создавање.\nСе совпаѓа со следната ставка на црниот список: <code>$1</code>",
+ "titleblacklist-forbidden-move": "„$2“ не може да се премести на „$3“, бидејќи насловот „$3“ е забранет за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
+ "titleblacklist-forbidden-upload": "Податотеката по име „$2“ е забранета за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
+ "titleblacklist-forbidden-new-account": "Корисничкото име „$2“ е забрането за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
+ "titleblacklist-invalid": "{{PLURAL:$1|Следниов ред|Следниве редови}} во црниот список на наслови {{PLURAL:$1|е|се}} неважечки;\nпоправете {{PLURAL:$1|го|ги}} пред да зачувате:",
+ "titleblacklist-override": "Занемари го црниот список",
+ "titleblacklist-autoconfirmed-warning": "<strong>Напомена:</strong> Страницава можат да ја уредуваат само корисници со правото <code>autoconfirmed</code> (автопотврден) бидејќи се совпаѓа со следниов наслов на црниот список:<br /><code>$1</code>",
+ "titleblacklist-warning": "<strong>Предупредување: Страницава можат да ја уредуваат само администратори и други корисници со правото <code>tboverride</code> бидејќи се совпаѓа со следниов наслов на црниот список:</strong><br /><code>$1</code>",
+ "right-tboverride": "Занемарување на црниот список на наслови или корисници",
+ "right-tboverride-account": "Потиснување на црниот список на кориснички имиња",
+ "right-titleblacklistlog": "Преглед на дневникот на наслови на црниот список"
+}