summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/languages/messages/MessagesMk.php
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'languages/messages/MessagesMk.php')
-rw-r--r--languages/messages/MessagesMk.php104
1 files changed, 51 insertions, 53 deletions
diff --git a/languages/messages/MessagesMk.php b/languages/messages/MessagesMk.php
index 4e3f7767..63bbae2b 100644
--- a/languages/messages/MessagesMk.php
+++ b/languages/messages/MessagesMk.php
@@ -464,9 +464,9 @@ $messages = array(
'hidden-category-category' => 'Скриени категории',
'category-subcat-count' => '{{PLURAL:$2|Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.|Оваа категорија {{PLURAL:$1|ја содржи следнава поткатегорија|ги содржи следниве $1 поткатегории}} од вкупно $2.}}',
'category-subcat-count-limited' => 'Оваа категорија {{PLURAL:$1|ја содржи следнава поткатегорија|ги содржи следниве $1 поткатегории}}.',
-'category-article-count' => '{{PLURAL:$2|Оваа категорија ја содржи само следната страница.|{{PLURAL:$1|Следната страница е|Следните $1 страници се}} во оваа категорија, од вкупно $2.}}',
+'category-article-count' => '{{#ifeq:$2|Оваа категорија содржи само една страница.|{{PLURAL:$1|Прикажана е една|Прикажани се $1}} од вкупно $2 страници во категоријата.}}',
'category-article-count-limited' => '{{PLURAL:$1|Следната страница е|Следните $1 страници се}} во оваа категорија.',
-'category-file-count' => '{{PLURAL:$2|Оваа категорија ја содржи само следната податотека.|{{PLURAL:$1|Следната податотека е|Следните $1 податотеки се}} во оваа категорија, од вкупно $2.}}',
+'category-file-count' => '{{#ifeq:$2|Оваа категорија содржи само една податотека.|{{PLURAL:$1|Прикажана е една|Прикажани се $1}} од вкупно $2 податотеки во категоријата.}}',
'category-file-count-limited' => '{{PLURAL:$1|Следнава податотека е|Следниве $1 податотеки се}} во оваа категорија.',
'listingcontinuesabbrev' => 'продолжува',
'index-category' => 'Индексирани страници',
@@ -560,10 +560,10 @@ $messages = array(
'viewhelppage' => 'Погледајте ја страницата за помош',
'categorypage' => 'Погледајте ја страницата за категоријата',
'viewtalkpage' => 'Видете го разговорот',
-'otherlanguages' => 'Други јазици',
+'otherlanguages' => 'На други јазици',
'redirectedfrom' => '(Пренасочено од $1)',
'redirectpagesub' => 'Страница за пренасочување',
-'lastmodifiedat' => 'Оваа страница последен пат е изменета на $1 во $2 ч.',
+'lastmodifiedat' => 'Последната промена на страницава е извршена на $1 во $2 ч.',
'viewcount' => 'Оваа страница била посетена {{PLURAL:$1|еднаш|$1 пати}}.',
'protectedpage' => 'Заштитена страница',
'jumpto' => 'Прејди на:',
@@ -628,7 +628,7 @@ $1',
'toc' => 'Содржина',
'showtoc' => 'прикажи',
'hidetoc' => 'скриј',
-'collapsible-collapse' => 'скриј',
+'collapsible-collapse' => 'Собери',
'collapsible-expand' => 'прикажи',
'thisisdeleted' => 'Да прикажам или вратам $1?',
'viewdeleted' => 'Да погледате $1?',
@@ -731,9 +731,9 @@ $1',
'protectedpagetext' => 'Оваа страница е заклучена за уредувања и други дејства.',
'viewsourcetext' => 'Можете да го погледнете и копирате кодот на оваа страница:',
'viewyourtext' => "Можете да го погледнете и копирате кодот на '''вашите уредувања''' на оваа страница:",
-'protectedinterface' => 'Оваа страница содржи текст од посредникот на софтверот на ова вики и е превентивно заштитена поради можна злоупотреба.
+'protectedinterface' => 'Оваа страница содржи текст од посредникот на програмот на ова вики и е превентивно заштитена поради можна злоупотреба.
За да додавате или менувате преводи на сите викија, појдете на [//translatewiki.net/wiki/Main_Page?uselang=mk translatewiki.net] - проектот за локализација на МедијаВики.',
-'editinginterface' => "'''Предупредување:''' Уредувате страница која е дел од корисничкиот посредник на МедијаВики софтверот.
+'editinginterface' => "'''Предупредување:''' Уредувате страница која е дел од корисничкиот посредник на програмот МедијаВики.
Промените на оваа страница ќе предизвикаат промени во корисничкиот посредник кај другите корисници на ова вики.
За да додадете или измените превод на сите викија, појдете на [//translatewiki.net/wiki/Main_Page?setlang=mk translatewiki.net] - проектот за локализација на МедијаВики.",
'sqlhidden' => '(Барањето до SQL е скриено)',
@@ -835,7 +835,7 @@ $2',
'blocked-mailpassword' => 'Вашата IP-адреса е блокирана за уредување, истовремено е ставена забрана за користење на функцијата за обнова на лозинка за да се спречи можноста за злоупотреба.',
'eauthentsent' => 'На назначената адреса е испратена потврдна порака.
Пред да се испрати друга порака на корисничката сметка, ќе морате да ги проследите напатствијата во пораката, за да потврдите дека таа корисничка сметка е навистина ваша.',
-'throttled-mailpassword' => 'Потсетување за лозинката е веќе пратено во {{PLURAL:$1|изминатиов час|изминативе $1 часа}}.
+'throttled-mailpassword' => 'Веќе е испратена порака за измена на лозинката во {{PLURAL:$1|изминатиов час|изминативе $1 часа}}.
За да се спречи злоупотреба, само едно потсетување може да се праќа на {{PLURAL:$1|секој час|секои $1 часа}}.',
'mailerror' => 'Грешка при испраќање на е-поштата: $1',
'acct_creation_throttle_hit' => 'Корисници на ова вики користејќи ја вашата IP-адреса создале {{PLURAL:$1|1 корисничка сметка|$1 кориснички сметки}} во последниве денови, при што е достигнат максималниот број на кориснички сметки предвиден и овозможен за овој период.
@@ -863,7 +863,7 @@ $2',
'loginlanguagelabel' => 'Јазик: $1',
'suspicious-userlogout' => 'Вашето барање за одјава е одбиено бидејќи се чини дека е испратено од расипан прелистувач или кеширачки застапник (proxy).',
-# E-mail sending
+# Email sending
'php-mail-error-unknown' => 'Непозната грешка во функцијата mail() на PHP',
'user-mail-no-addy' => 'Се обидовте да испратите порака без да внесете адреса',
@@ -888,7 +888,7 @@ $2',
# Special:PasswordReset
'passwordreset' => 'Менување на лозинка',
-'passwordreset-text' => 'Пополнете го образецов за да ви испратиме потсетник за вашите најавни податоци по е-пошта.',
+'passwordreset-text' => 'Пополнете го образецов за да ја измените лозинката.',
'passwordreset-legend' => 'Нова лозинка',
'passwordreset-disabled' => 'На ова вики е оневозможено задавање на нова лозинка.',
'passwordreset-pretext' => '{{PLURAL:$1||Подолу внесете еден податок}}',
@@ -898,8 +898,8 @@ $2',
'passwordreset-capture-help' => 'Ако го штиклирате кутивчево, ќе ви се прикаже пораката (со привремената лозинка) и истата ќе му биде испратена на корисникот.',
'passwordreset-email' => 'Е-пошта:',
'passwordreset-emailtitle' => 'Најавни податоци за {{SITENAME}}',
-'passwordreset-emailtext-ip' => 'Некој (веројатно вие, од IP-адресата $1) побара потсетник на вашите
-најавни податоци за {{SITENAME}} ($4). Оваа е-поштенска адреса е наведена во
+'passwordreset-emailtext-ip' => 'Некој (веројатно вие, од IP-адресата $1) побара измена на вашата
+лозинка за {{SITENAME}} ($4). Оваа е-поштенска адреса е наведена во
{{PLURAL:$3|следнава корисничка сметка|следниве кориснички сметки}}:
$2
@@ -908,7 +908,7 @@ $2
Сега треба да се најавите и да внесете нова лозинка. Ако ова барање го
поставил некој друг, или пак во меѓувреме сте се сетиле на лозинката, и не сакате
да ја менувате, тогаш слободно занемарете ја поракава и продолжете да ја користите старата.',
-'passwordreset-emailtext-user' => 'Корисникот $1 на {{SITENAME}} побара да потсетник за вашите најавни податоци на {{SITENAME}}
+'passwordreset-emailtext-user' => 'Корисникот $1 на {{SITENAME}} побара измена на вашата лозинка на {{SITENAME}}
($4). Оваа е-поштенска адреса е наведена во {{PLURAL:$3|следнава корисничка сметка|следниве кориснички сметки}}:
$2
@@ -919,9 +919,9 @@ $2
да ја менувате, тогаш слободно занемарете ја поракава и продолжете да ја користите старата.',
'passwordreset-emailelement' => 'Корисничко име: $1
Привремена лозинка: $2',
-'passwordreset-emailsent' => 'Испратен е потсетник по е-пошта',
-'passwordreset-emailsent-capture' => 'Испратен е потсетник по е-пошта (прикажан подолу).',
-'passwordreset-emailerror-capture' => 'Создаден е потсетник за испраќање по е-пошта (прикажан подолу), но не успеав да го испратам на корисникот: $1',
+'passwordreset-emailsent' => 'Испратено е писмо за измена на лозинката.',
+'passwordreset-emailsent-capture' => 'Испратено е писмо за измена на лозинката (прикажано подолу).',
+'passwordreset-emailerror-capture' => 'Создадено е писмо за измена на лозинката (прикажано подолу), но не успеав да го испратам на {{GENDER:$2|корисникот}}: $1',
# Special:ChangeEmail
'changeemail' => 'Смени е-пошта',
@@ -1397,7 +1397,7 @@ $1",
'search-interwiki-default' => 'Најдено на $1:',
'search-interwiki-more' => '(уште)',
'search-relatedarticle' => 'Поврзано',
-'mwsuggest-disable' => 'Оневозможи AJAX-предлози',
+'mwsuggest-disable' => 'Оневозможи предлози во пребарувањето',
'searcheverything-enable' => 'Барај во сите именски простори',
'searchrelated' => 'поврзано',
'searchall' => 'сè',
@@ -1445,7 +1445,7 @@ $1",
'prefs-user-pages' => 'Кориснички страници',
'prefs-personal' => 'Кориснички профил',
'prefs-rc' => 'Скорешни промени',
-'prefs-watchlist' => 'Набљудувања',
+'prefs-watchlist' => 'набљудувања',
'prefs-watchlist-days' => 'Број на денови за приказ во списокот на набљудувања:',
'prefs-watchlist-days-max' => 'Највеќе $1 {{PLURAL:$1|ден|дена}}',
'prefs-watchlist-edits' => 'Максимален број на прикажани промени во проширениот список на набљудувања:',
@@ -1547,7 +1547,7 @@ $1",
'prefs-displaywatchlist' => 'Нагодувања на приказот',
'prefs-diffs' => 'Разлики',
-# User preference: e-mail validation using jQuery
+# User preference: email validation using jQuery
'email-address-validity-valid' => 'Исправно',
'email-address-validity-invalid' => 'Се бара исправна адреса!',
@@ -1581,7 +1581,7 @@ $1",
'group-bot' => 'Ботови',
'group-sysop' => 'Администратори',
'group-bureaucrat' => 'Бирократи',
-'group-suppress' => 'Надгледувачи',
+'group-suppress' => 'Скривачи',
'group-all' => '(сите)',
'group-user-member' => 'корисник',
@@ -1589,14 +1589,14 @@ $1",
'group-bot-member' => 'бот',
'group-sysop-member' => 'администратор',
'group-bureaucrat-member' => 'бирократ',
-'group-suppress-member' => 'надзор',
+'group-suppress-member' => '{{GENDER:$1|скривачи}}',
'grouppage-user' => '{{ns:project}}:Корисници',
'grouppage-autoconfirmed' => '{{ns:project}}:Автопотврдени корисници',
'grouppage-bot' => '{{ns:project}}:Ботови',
'grouppage-sysop' => '{{ns:project}}:Администратори',
'grouppage-bureaucrat' => '{{ns:project}}:Бирократи',
-'grouppage-suppress' => '{{ns:project}}:Надгледувач',
+'grouppage-suppress' => '{{ns:project}}:Скривање',
# Rights
'right-read' => 'Читање страници',
@@ -1661,7 +1661,7 @@ $1",
'right-passwordreset' => 'Преглед на пораки по е-пошта за промена на лозинка',
# User rights log
-'rightslog' => 'Дневник на менувања на кориснички права',
+'rightslog' => 'Дневник на корисничките права',
'rightslogtext' => 'Ова е дневник на промени на кориснички права.',
'rightslogentry' => 'Променето членство во група за $1 од $2 во $3',
'rightslogentry-autopromote' => 'е автоматски унапреден од $2 во $3',
@@ -1772,9 +1772,9 @@ $1",
* '''<code><nowiki>[[</nowiki>{{ns:file}}<nowiki>:Податотека.jpg]]</nowiki></code>''' за верзија на сликата во целосна големина
* '''<code><nowiki>[[</nowiki>{{ns:file}}<nowiki>:Податотека.png|200px|thumb|left|опис]]</nowiki></code>''' за верзија на сликата со големина од 200 пиксели прикажана во соодветна кутија, со опис како што е наведено во '''опис'''
* '''<code><nowiki>[[</nowiki>{{ns:media}}<nowiki>:Податотека.ogg]]</nowiki></code>''' за директно поврзување со податотеката без нејзино прикажување",
-'upload-permitted' => 'Дозволени типови на податотеки: $1.',
-'upload-preferred' => 'Преферирани типови на податотеки: $1.',
-'upload-prohibited' => 'Забранети типови на податотеки: $1.',
+'upload-permitted' => 'Допуштени податотечни типови: $1.',
+'upload-preferred' => 'Претпочитани податотечни типови: $1.',
+'upload-prohibited' => 'Недопуштени податотечни типови: $1.',
'uploadlog' => 'дневник на подигања',
'uploadlogpage' => 'Дневник на подигања',
'uploadlogpagetext' => 'Наведен е список на најновите подигања на податотеки.
@@ -1796,8 +1796,8 @@ $1",
'filetype-mime-mismatch' => 'Податотечната наставка „.$1“ не одговара на утврдениот MIME-тип на податотеката ($2).',
'filetype-badmime' => 'Податотеките од MIME-тип „$1“ не се дозволени за подигање.',
'filetype-bad-ie-mime' => 'Не може да се подигне оваа податотека бидејќи Internet Explorer би можел да го препознае како „$1“, што е оневозможен и потенцијално опасен тип на податотека.',
-'filetype-unwanted-type' => "'''„.$1“''' е непосакуван тип на податотека.
-{{PLURAL:$3|Претпочитан тип на податотека е|Претпочитани типови на податотеки се}} $2.",
+'filetype-unwanted-type' => "'''„.$1“''' е непосакуван податотечен тип.
+{{PLURAL:$3|Се претпочита типот|Се претпочитаат типовите}} $2.",
'filetype-banned-type' => "'''„.$1“''' не е допуштен тип на податотека.
{{PLURAL:$3|Допуштен тип е|Допуштени типови се}} $2.",
'filetype-missing' => 'Податотеката нема наставка (на пр. „.jpg“).',
@@ -1814,9 +1814,9 @@ $1",
'tmp-write-error' => 'Грешка при запис на привремената податотека.',
'large-file' => 'Се препорачува податотеките да не бидат поголеми од $1; оваа податотека е $2.',
'largefileserver' => 'Големината на оваа податотека е поголема од максимално дозволената големина од серверот.',
-'emptyfile' => 'Податотеката што ја подигнавте изгледа дека е празна.
-Ова може да е поради грешка во името на податотеката.
-Ве молиме проверете дали навистина сакате да ја подигнете оваа податотека.',
+'emptyfile' => 'Податотеката што ја подигнавте е празна.
+Ова може да се должи на грешка во нејзиното име.
+Проверете дали навистина сакате да ја подигнете ваквата податотека.',
'windows-nonascii-filename' => 'Опслужувачот не поддржува податотечни имиња со специјални знаци.',
'fileexists' => 'Податотека со ова име веќе постои, проверете <strong>[[:$1]]</strong> ако не сте сигурни дали сакате да го промените.
[[$1|thumb]]',
@@ -1851,7 +1851,7 @@ $1",
'uploaddisabledtext' => 'Подигањето на податотеки е оневозможено.',
'php-uploaddisabledtext' => 'Подигањето на податотеки е оневозможено во PHP.
Проверете го нагодувањето file_uploads.',
-'uploadscripted' => 'Податотеката содржи HTML или скриптен код што може да биде погрешно протолкуван од прелистувач.',
+'uploadscripted' => 'Податотеката содржи HTML-код или сценарио што може погрешно да се протолкува во прелистувачот.',
'uploadvirus' => 'Оваа податотека содржи вирус! Повеќе подробности: $1',
'uploadjava' => 'Податотеката е од типот ZIP што содржи податотека со наставка .class за Java.
Подигањето на податотеки за Java не е дозволено, бидејќи со нив можат да се заобиколуваат безбедносните ограничувања.',
@@ -2145,11 +2145,11 @@ $1',
'statistics-users-active-desc' => 'Корисници кои имаат извршено некое дејство {{PLURAL:$1|претходниот ден|во претходните $1 дена}}',
'statistics-mostpopular' => 'Најпосетувани страници',
-'disambiguations' => 'Страници што водат до страници за појаснување',
+'disambiguations' => 'Страници што водат до појаснителни страници',
'disambiguationspage' => 'Template:Појаснување',
-'disambiguations-text' => "Следните страници имаат барем по една врска што води до '''страница за појаснување'''.
-Наместо тоа, може да имаат врска до посоодветната тема.<br />
-Една страница се смета за страница за појаснување ако го користи шаблонот што води од [[MediaWiki:Disambiguationspage]]",
+'disambiguations-text' => "Следните страници имаат барем по една врска што води до '''појаснителна страница'''.
+Наместо тоа, може да имаат врска до посоодветна страница.<br />
+Една страница се смета за појаснителна ако го користи шаблонот што води од [[MediaWiki:Disambiguationspage]]",
'doubleredirects' => 'Двојни пренасочувања',
'doubleredirectstext' => 'Оваа страница ги прикажува пренасочувачките страници до други пренасочувачки страници.
@@ -2239,7 +2239,7 @@ $1',
'nopagetext' => 'Целната страница која ја наведовте не постои.',
'pager-newer-n' => '{{PLURAL:$1|понова 1|понови $1}}',
'pager-older-n' => '{{PLURAL:$1|постара 1|постари $1}}',
-'suppress' => 'Надзор',
+'suppress' => 'Скривање',
'querypage-disabled' => 'Оваа специјална страница е оневозможена за да не попречува на делотворноста.',
# Book sources
@@ -2348,7 +2348,7 @@ $1',
'listgrouprights-addgroup-self-all' => 'Може да ги додаде сите групи на сопствената корисничка сметка',
'listgrouprights-removegroup-self-all' => 'Може да ги избрише сите групи од сопствената корисничка сметка',
-# E-mail user
+# Email user
'mailnologin' => 'Нема адреса за праќање',
'mailnologintext' => 'Мора да сте [[Special:UserLogin|најавени]] и да имате важечка е-поштенска адреса во вашите [[Special:Preferences|нагодувања]] за да може да праќате е-пошта до други корисници.',
'emailuser' => 'Пиши е-пошта на корисникот',
@@ -2386,7 +2386,7 @@ $1',
'usermessage-editor' => 'Системски гласник',
# Watchlist
-'watchlist' => 'набљудувања',
+'watchlist' => 'Набљудувања',
'mywatchlist' => 'Набљудувања',
'watchlistfor2' => 'За $1 $2',
'nowatchlist' => 'Немате ништо во списокот на набљудувања.',
@@ -2471,10 +2471,10 @@ $UNWATCHURL
'exblank' => 'страницата беше празна',
'delete-confirm' => 'Избриши „$1“',
'delete-legend' => 'Бришење',
-'historywarning' => "'''Предупредување:''' Страницата којашто сакате да ја избришете има историја со околу $1 {{PLURAL:$1|ревизија|ревизии}}:",
+'historywarning' => "'''Предупредување:''' Страницата што сакате да ја избришете има историја со околу $1 {{PLURAL:$1|ревизија|ревизии}}:",
'confirmdeletetext' => 'На пат сте трајно да избришете страница заедно со нејзината историја.
Потврдете дека имате намера да го направите ова, дека ги разбирате последиците од тоа, дека го правите ова во согласност со [[{{MediaWiki:Policy-url}}|политиката]].',
-'actioncomplete' => 'Дејството е спроведено',
+'actioncomplete' => 'Дејството е извршено',
'actionfailed' => 'Неуспешно дејство',
'deletedtext' => '„$1“ е избришана. Евиденција на скорешните бришења ќе најдете на $2.',
'dellogpage' => 'Дневник на бришења',
@@ -2552,7 +2552,7 @@ $UNWATCHURL
'protect-level-autoconfirmed' => 'Допуштај само автопотврдени корисници',
'protect-level-sysop' => 'Допуштај само администратори',
'protect-summary-cascade' => 'каскада',
-'protect-expiring' => 'истекува на $1 (UTC)',
+'protect-expiring' => 'истекува на $2 во $3 ч. (UTC)',
'protect-expiring-local' => 'истекува $1',
'protect-expiry-indefinite' => 'бесконечно',
'protect-cascade' => 'Заштити страници вклучени во оваа страница (каскадна заштита)',
@@ -2892,7 +2892,7 @@ $1',
'movepagebtn' => 'Премести страница',
'pagemovedsub' => 'Успешно преместување',
'movepage-moved' => "'''„$1“ е преместена под името „$2“'''",
-'movepage-moved-redirect' => 'Беше направено пренасочување.',
+'movepage-moved-redirect' => 'Направено е пренасочување.',
'movepage-moved-noredirect' => 'Создавањето на пренасочување е оневозможено.',
'articleexists' => 'Веќе постои страница со тоа име, или името што го одбравте е неважечко.
Изберете друго име.',
@@ -2920,8 +2920,8 @@ $1',
Дали сакате да ја избришете за да ослободите место за преместувањето?',
'delete_and_move_confirm' => 'Да, избриши ја страницата',
'delete_and_move_reason' => 'Избришано за да се ослободи место за преместувањето од „[[$1]]“',
-'selfmove' => 'Страницата не може да биде преместена бидејќи целниот наслов се совпаѓа со првобитниот наслов;
-не може да се премести страница во самата себе.',
+'selfmove' => 'Појдовната и целната страница се истоветни;
+не можам да преместам.',
'immobile-source-namespace' => 'Не може да се преместуваат страници во именскиот простор „$1“',
'immobile-target-namespace' => 'Не може да се преместуваат страници во именскиот простор „$1“',
'immobile-target-namespace-iw' => 'Меѓувики-врска не може да се користи за преименување на страници.',
@@ -3176,7 +3176,7 @@ $1',
'anonymous' => '{{PLURAL:$1|Анонимен корисник|Анонимни корисници}} на {{SITENAME}}',
'siteuser' => '{{SITENAME}} корисник $1',
'anonuser' => '{{SITENAME}} анонимен корисник $1',
-'lastmodifiedatby' => 'Оваа страница е последен пат изменета на $1 во $2 ч. од $3.',
+'lastmodifiedatby' => 'Последната промена на страницава е извршена на $1 во $2 ч. Промената ја направи $3.',
'othercontribs' => 'Засновано на работата на $1.',
'others' => 'други',
'siteusers' => '{{PLURAL:$2|корисникот|корисниците}} на {{SITENAME}} $1',
@@ -3326,8 +3326,6 @@ $1',
/*
Short names for language variants used for language conversion links.
-To disable showing a particular link, set it to 'disable', e.g.
-'variantname-zh-sg' => 'disable',
Variants for Chinese language
*/
'variantname-zh-hans' => 'hans',
@@ -3806,7 +3804,7 @@ Variants for Chinese language
'monthsall' => 'сите',
'limitall' => 'сите',
-# E-mail address confirmation
+# Email address confirmation
'confirmemail' => 'Потврда на е-поштенска адреса',
'confirmemail_noemail' => 'Немате наведено важечка е-поштенска адреса во вашите [[Special:Preferences|нагодувања]].',
'confirmemail_text' => '{{SITENAME}} бара да ја потврдите вашата е-поштенска адреса пред да ги користите можностите за е-пошта.
@@ -4192,13 +4190,13 @@ $5
# New logging system
'logentry-delete-delete' => '$1 ја избриша страницата $3',
-'logentry-delete-restore' => '$1 ја врати страницата $3',
+'logentry-delete-restore' => '$1 ја возобнови страницата $3',
'logentry-delete-event' => '$1 ја измени видливоста на {{PLURAL:$5|настан во дневникот|$5 настани во дневникот}} на $3: $4',
'logentry-delete-revision' => '$1 ја измени видливоста на {{PLURAL:$5|ревизија|$5 ревизии}} на страницата $3: $4',
'logentry-delete-event-legacy' => '$1 ја измени видливоста на настани во дневникот на $3',
'logentry-delete-revision-legacy' => '$1 ја измени видливоста на ревизии на страницата $3',
'logentry-suppress-delete' => '$1 ја притаи страницата $3',
-'logentry-suppress-event' => '$1 потајно ја измени видливоста на {{PLURAL:$5|настан во дневникот|$5 настани во дневникот}} на $3: $4',
+'logentry-suppress-event' => '$1 потајно ја измени видливоста на {{PLURAL:$5|настан во дневниот|$5 настани во дневниот}} on $3: $4',
'logentry-suppress-revision' => '$1 потајно ја измени видливоста на {{PLURAL:$5|ревизија|$5 ревизии}} на страницата $3: $4',
'logentry-suppress-event-legacy' => '$1 потајно ја измени видливоста на настани во дневникот на $3',
'logentry-suppress-revision-legacy' => '$1 потајно ја измени видливоста на ревизии на страницата $3',
@@ -4208,7 +4206,7 @@ $5
'revdelete-content-unhid' => 'содржината е откриена',
'revdelete-summary-unhid' => 'описот на уредувањето е откриен',
'revdelete-uname-unhid' => 'корисничкото име е скриено',
-'revdelete-restricted' => 'применети ограничувања на систем оператори',
+'revdelete-restricted' => 'применети ограничувања на администратори',
'revdelete-unrestricted' => 'отстранети ограничувања за систем оператори',
'logentry-move-move' => '$1 ја премести страницата $3 на $4',
'logentry-move-move-noredirect' => '$1 ја премести страницата $3 на $4 без да остави пренасочување',
@@ -4267,7 +4265,7 @@ $5
'api-error-invalid-file-key' => 'Внатрешна грешка: не ја пронајдов податотеката во привременото складиште.',
'api-error-missingparam' => 'Внатрешна грешка: недостасуваат параметри за барањето.',
'api-error-missingresult' => 'Внатрешна грешка: не можев да одредам дали копирањето заврши успешно.',
-'api-error-mustbeloggedin' => 'Мора да сте најавени за да можете да подигате податотеки.',
+'api-error-mustbeloggedin' => 'Мора да сте најавени за да подигате податотеки.',
'api-error-mustbeposted' => 'Во програмов има грешка. Не користи исправен HTTP-метод.',
'api-error-noimageinfo' => 'Погидањето успеа, но опслужувачот не понуди никакви информации за податотеката.',
'api-error-nomodule' => 'Внатрешна грешка: нема зададено модул за подигање.',