summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/languages/messages/MessagesMk.php
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'languages/messages/MessagesMk.php')
-rw-r--r--languages/messages/MessagesMk.php67
1 files changed, 36 insertions, 31 deletions
diff --git a/languages/messages/MessagesMk.php b/languages/messages/MessagesMk.php
index f60f4046..ed2b897b 100644
--- a/languages/messages/MessagesMk.php
+++ b/languages/messages/MessagesMk.php
@@ -4,6 +4,7 @@
* @ingroup Language
* @file
*
+ * @author Brainmachine
* @author Brest2008
* @author FlavrSavr
* @author Glupav
@@ -372,6 +373,12 @@ $1',
'readonly' => 'Базата е заклучена',
'enterlockreason' => 'Внесете причина за заклучувањето, вклулувајќи и време на отклучување (приближно)',
'readonlytext' => 'Базата е моментално затворена за нови статии и други модификации, најверојатно за рутинска проверка, по која ќе се врати во нормалната состојба. Администраторот кој ја заклучи го понуди следното објаснување: <p>$1',
+'missing-article' => 'Датотеката на податоци не го пронајде текстот на страницата кој требаше да го пронајде, именуван „$1“ $2.
+
+Ова најчесто е предизвикано од застарена разл. или врска до историја на страница која била избришана.
+
+Ако ова не е случајот, можеби сте нашле софтверска грешка (баг).
+Ве молиме пријавете го ова на [[Special:ListUsers/sysop|администратор]], давајќи врска до URL-то.',
'missingarticle-rev' => '(измена#: $1)',
'missingarticle-diff' => '(разлика: $1, $2)',
'readonly_lag' => 'Базата е автоматски заклучена додека помошните сервери не се синхронизираат',
@@ -838,19 +845,25 @@ ID-то на вашето блокирање е $5.
'userrights-groupsmember' => 'Член на:',
# Groups
-'group' => 'Група:',
-'group-bot' => 'Ботови',
-'group-sysop' => 'Администратори',
-'group-bureaucrat' => 'Бирократи',
-'group-all' => '(сите)',
-
-'group-bot-member' => 'Бот',
-'group-sysop-member' => 'Администратор',
-'group-bureaucrat-member' => 'Бирократ',
-
-'grouppage-bot' => '{{ns:project}}:Ботови',
-'grouppage-sysop' => '{{ns:project}}:Администратори',
-'grouppage-bureaucrat' => '{{ns:project}}:Бирократи',
+'group' => 'Група:',
+'group-user' => 'Корисници',
+'group-autoconfirmed' => 'Автопотврдени корисници',
+'group-bot' => 'Ботови',
+'group-sysop' => 'Администратори',
+'group-bureaucrat' => 'Бирократи',
+'group-all' => '(сите)',
+
+'group-user-member' => 'корисник',
+'group-autoconfirmed-member' => 'автопотврден корисник',
+'group-bot-member' => 'Бот',
+'group-sysop-member' => 'Администратор',
+'group-bureaucrat-member' => 'Бирократ',
+
+'grouppage-user' => '{{ns:project}}:Корисници',
+'grouppage-autoconfirmed' => '{{ns:project}}:Автопотврдени корисници',
+'grouppage-bot' => '{{ns:project}}:Ботови',
+'grouppage-sysop' => '{{ns:project}}:Администратори',
+'grouppage-bureaucrat' => '{{ns:project}}:Бирократи',
# User rights log
'rightslog' => 'Историја на корисничките права',
@@ -901,13 +914,17 @@ ID-то на вашето блокирање е $5.
* '''<nowiki>[[</nowiki>{{ns:image}}<nowiki>:File.jpg]]</nowiki>'''
* '''<nowiki>[[</nowiki>{{ns:image}}<nowiki>:File.png|alt text]]</nowiki>''' или
* '''<nowiki>[[</nowiki>{{ns:media}}<nowiki>:File.ogg]]</nowiki>''' за директно поврзување со податокот.",
+'upload-permitted' => 'Дозволени видови на датотеки: $1.',
+'upload-preferred' => 'Преферирани типови на датотеки: $1.',
+'upload-prohibited' => 'Забранети типови на датотеки: $1.',
'uploadlog' => 'дневник на подигнувањата',
'uploadlogpage' => 'Дневник на подигнувањата',
-'uploadlogpagetext' => 'Подолу е листа на најновите подигнувања на датотеки.',
+'uploadlogpagetext' => 'Подолу е листа на најновите подигнувања.
+Погледнете ја [[Special:NewImages|галеријата на нови слики]] за визуелен преглед.',
'filename' => 'Име на датотеката',
'filedesc' => 'Опис',
'fileuploadsummary' => 'Опис (автор, извор, итн):',
-'filestatus' => 'Авторски права:',
+'filestatus' => 'Copyright статус:',
'filesource' => 'Извор:',
'uploadedfiles' => 'Подигнати датотеки',
'ignorewarning' => 'Игнорирај ги предупредувањата и зачувај ја датотеката',
@@ -916,6 +933,10 @@ ID-то на вашето блокирање е $5.
'illegalfilename' => 'Името на датотеката "$1" содржи знаци што не се дозволени во наслов на страници. Ве молиме преименувајте ја датотеката и подигнете ја пак.',
'badfilename' => 'Името на сликата е променето во "$1".',
'filetype-badmime' => 'Датотеки од MIME тип „$1“ не се дозволени за подигнување.',
+'filetype-unwanted-type' => "'''\".\$1\"''' не е посакуван тип на датотека.
+{{PLURAL:\$3|Префериран тип на датотека е|Преферирани типови на датотеки се}} \$2.",
+'filetype-banned-type' => "'''\".\$1\"''' не е допуштен тип на датотека.
+{{PLURAL:\$3|Допуштен тип на датотека е|Допуштени типови на датотеки се }} \$2.",
'filetype-missing' => 'Податотеката нема наставка (пример ".jpg").',
'large-file' => 'Се препорачува датотеките да не бидат поголеми од $1; оваа датотека е $2.',
'largefileserver' => 'Датотеката е поголема од максималната дозволена големина.',
@@ -1261,22 +1282,6 @@ $NEWPAGE
** Страница создадена по грешка
** Несоодветен наслов
-* Вандализам
-** Вметнување глупости во страниците
-** Неенциклопедиска содржина
-** Страница за разговор со коментари претежно под секое ниво
-
-* Странско писмо/јазик
-** Поголем дел од содржината е на странски јазик
-** Поголем дел од содржината е на странско писмо
-
-*Непотребно
-** Непотребна категорија
-** Непотребна страница
-** Непотребна слика
-** Непотребно пренасочување
-** Непотребен шаблон
-
*Спам
**Спам',
'rollback' => 'Врати промени',