summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/languages/messages/MessagesMk.php
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'languages/messages/MessagesMk.php')
-rw-r--r--languages/messages/MessagesMk.php118
1 files changed, 60 insertions, 58 deletions
diff --git a/languages/messages/MessagesMk.php b/languages/messages/MessagesMk.php
index e3e0ad7f..43340efa 100644
--- a/languages/messages/MessagesMk.php
+++ b/languages/messages/MessagesMk.php
@@ -272,7 +272,7 @@ $messages = array(
'tog-newpageshidepatrolled' => 'Скриј испатролирани страници од списокот на нови страници',
'tog-extendwatchlist' => 'Прошири го список на набљудувања за приказ на сите промени, не само скорешните',
'tog-usenewrc' => 'Користи подобрени скорешни промени (бара JavaScript)',
-'tog-numberheadings' => 'Автоматско нумерирање на заглавија',
+'tog-numberheadings' => 'Автоматонумерирање на заглавијата',
'tog-showtoolbar' => 'Прикажи алатник за уредување (JavaScript)',
'tog-editondblclick' => 'Уредување на страници при двојно кликнување (JavaScript)',
'tog-editsection' => 'Овозможи уредување на заглавија преку [уреди] врски',
@@ -311,7 +311,7 @@ $messages = array(
'tog-diffonly' => 'Не ја покажувај содржината на страницата под разликите',
'tog-showhiddencats' => 'Прикажи скриени категории',
'tog-noconvertlink' => 'Оневозможи претворање на наслов на врска',
-'tog-norollbackdiff' => 'Изостави разлика по употребата на враќање',
+'tog-norollbackdiff' => 'Изостави ја разликата по извршено враќање',
'underline-always' => 'Секогаш',
'underline-never' => 'Никогаш',
@@ -460,9 +460,9 @@ $messages = array(
'searchbutton' => 'Пребарај',
'go' => 'Оди',
'searcharticle' => 'Оди',
-'history' => 'Историја на страница',
+'history' => 'историја',
'history_short' => 'Историја',
-'updatedmarker' => 'ажурирано од мојата последна посета',
+'updatedmarker' => 'подновено од мојата последна посета',
'info_short' => 'Информации',
'printableversion' => 'Верзија за печатење',
'permalink' => 'Постојана врска',
@@ -530,7 +530,7 @@ $1',
'portal' => 'Портал',
'portal-url' => 'Project:Портал на заедницата',
'privacy' => 'Заштита на личните податоци',
-'privacypage' => 'Project:Политика на приватност',
+'privacypage' => 'Project:Заштита на личните податоци',
'badaccess' => 'Немате овластување',
'badaccess-group0' => 'Немате дозвола да го извршите бараното дејство.',
@@ -608,7 +608,7 @@ $1',
„$1“
од функцијата „$2“.
Вратена е следната грешка „$3: $4“.',
-'laggedslavemode' => 'Предупредување: Страницата може да не ги содржи скорешните ажурирања.',
+'laggedslavemode' => 'Предупредување: Страницата може да не ги содржи скорешните поднови.',
'readonly' => 'Базата е заклучена',
'enterlockreason' => 'Внесете причина за заклучувањето, вклучувајќи и приближно време на отклучување',
'readonlytext' => 'Базата е моментално заклучена за нови статии и други измени, најверојатно како рутинска проверка, по што ќе се врати во нормална состојба. Администраторот кој ја заклучи го понуди следното образложение: <p>$1',
@@ -638,9 +638,10 @@ $1',
Можеби некој друг веќе ја избришал.',
'badtitle' => 'Лош наслов',
'badtitletext' => 'Бараниот наслов е грешен, празен или погрешно поврзан меѓујазичен или интер-вики наслов. Може да содржи еден или повеќе знаци што не можат да се користат во наслови.',
-'perfcached' => 'Следните податоци се кеширани и може да не бидат целосно ажурирани:',
-'perfcachedts' => 'Следните податоци се кеширани, и последен пат ажурирани на $1.',
-'querypage-no-updates' => 'Ажурирања на оваа страница се оневозможени. Податоците овде нема постојано да се обновуваат.',
+'perfcached' => 'Следните податоци се кеширани и може да не се тековни.',
+'perfcachedts' => 'Следните податоци се кеширани, последен пат подновени на $1.',
+'querypage-no-updates' => 'Подновите на оваа страница моментално се оневозможени.
+Податоците овде во моментов нема да се подновуваат.',
'wrong_wfQuery_params' => 'Грешни параметри до wfQuery()<br />
Функција: $1<br />
Барање: $2',
@@ -701,7 +702,7 @@ $2',
'userexists' => 'Корисничкото име што го внесовте веќе се користи.
Ве молиме изберете друго име.',
'loginerror' => 'Грешка при најавувањето',
-'createaccounterror' => 'Не може да биде создадена сметка: $1',
+'createaccounterror' => 'Не можам да ја создадам сметката: $1',
'nocookiesnew' => 'Корисничката сметка е создадена, но не сте најавени.
{{SITENAME}} користи колачиња за најавување на корисници.
Вие имате оневозможено колачиња на вашиот прелистувач.
@@ -871,7 +872,7 @@ $2',
'newarticletext' => "Проследивте врска до страница која не постои.
За да ја создадете страницата, напишете текст во полето подолу ([[{{MediaWiki:Helppage}}|помош]]). Ако сте овде по грешка, само систнете на копчето '''назад''' во вашиот прелистувач.",
'anontalkpagetext' => "----''Ова е страница за разговор со анонимен корисник кој сè уште не регистрирал корисничка сметка или не ја користи.
-Затоа мораме да ја користиме неговата нумеричка IP-адреса за да го индентификуваме.
+Затоа мораме да ја користиме неговата бројчена IP-адреса за да го препознаеме.
Една ваква IP-адреса може да ја делат повеќе корисници.
Ако сте анонимен корисник и сметате дека кон вас се упатени нерелевантни коментари, тогаш [[Special:UserLogin/signup|создајте корисничка сметка]] или [[Special:UserLogin|најавете се]] за да избегнете поистоветување со други анонимни корисници во иднина.''",
'noarticletext' => 'Моментално нема текст на оваа страница.
@@ -897,7 +898,7 @@ $2',
'userjspreview' => "'''Запомнете дека ова е само преглед на вашиот JavaScript код, страницата сè уште не е зачувана!'''",
'userinvalidcssjstitle' => "'''Предупредување:''' Нема руво „$1“.
Запомнете дека сопствените .css и .js страници имаат имиња со мали букви, пр. {{ns:user}}:Некој/monobook.css наместо {{ns:user}}:Некој/Monobook.css.",
-'updated' => '(Ажурирано)',
+'updated' => '(Подновено)',
'note' => "'''Напомена:'''",
'previewnote' => "'''Имајте предвид дека ова е само преглед.'''
Вашите промени сè уште не се зачувани!",
@@ -977,8 +978,8 @@ $2',
'log-fulllog' => 'Преглед на целиот дневник',
'edit-hook-aborted' => 'Уредувањето е прекинато со кука.
Не е дадено никакво образложение.',
-'edit-gone-missing' => 'Не е возможно да се ажурира страницата.
-Изгледа дека во меѓувреме е избришана од некого.',
+'edit-gone-missing' => 'Не можев да ја подновам страницата.
+Веројатно е избришана.',
'edit-conflict' => 'Конфликтно уредување.',
'edit-no-change' => 'Вашите уредувања беа игнорирани, бидејќи не се направени промени врз текстот.',
'edit-already-exists' => 'Не може да се создаде нова страница.
@@ -1037,8 +1038,8 @@ $2',
'historyempty' => '(празно)',
# Revision feed
-'history-feed-title' => 'Историја на ревидирање',
-'history-feed-description' => 'Историја на ревидирање за оваа страница на викито',
+'history-feed-title' => 'Историја на измените',
+'history-feed-description' => 'Историја на измените на оваа страница на викито',
'history-feed-item-nocomment' => '$1 на $2',
'history-feed-empty' => 'Бараната страница не постои.
Може била избришана од викито или преименувана.
@@ -1054,22 +1055,22 @@ $2',
'rev-deleted-text-unhide' => "Оваа ревизија на страницата била '''избришана'''.
Повеќе детали има во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/delete|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на бришења].
Како администратор вие сепак можете [$1 да ја погледнете оваа ревизија] ако сакате да продолжите.",
-'rev-suppressed-text-unhide' => "Оваа ревизија на страница била '''потисната'''.
-Повеќе детали има во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на потиснувања].
-Како администратор, вие сепак можете [$1 да ја погледнете оваа ревизија] ако сакате да продолжите.",
+'rev-suppressed-text-unhide' => "Оваа ревизија на страница била '''прикриена'''.
+Повеќе подробности ќе најдете во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на прикривања].
+Како администратор, сепак можете да ја [$1 погледнете оваа ревизија] ако сакате да продолжите.",
'rev-deleted-text-view' => "Ревизија на оваа страницата била '''избришана'''.
Како администратор вие можете да ја погледнете; можеби има повеќе детали во [{{fullurl:Special:Log/delete|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на бришења].",
-'rev-suppressed-text-view' => "Ревизија на оваа страница беше '''супресирана'''.
-Како администратор вие можете да ја погледнете; можеби има повеќе детали во [{{fullurl:Special:Log/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на супресии].",
+'rev-suppressed-text-view' => "Оваа ревизија на страницата е '''прикриена'''.
+Како администратор можете да ја погледнете.Повеќе подробности ќе најдете во [{{fullurl:Special:Log/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на прикривања].",
'rev-deleted-no-diff' => "Не може да ја погледнете оваа разлика бидејќи една од ревизиите била '''избришана'''.
Може да најдете повеќе детали во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/delete|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на бришења].",
'rev-suppressed-no-diff' => "Не можете да ги видите разликите помеѓу овие ревизии бидејќи една од нив е '''избришана'''.",
'rev-deleted-unhide-diff' => "Една од ревизиите на оваа разлика била '''избришана'''.
Можеби има детали во [{{fullurl:Special:Log/delete|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на бришења].
Како администратор вие сепак можете [$1 да ја видите оваа разлика] ако сакате да продолжите.",
-'rev-suppressed-unhide-diff' => "Една од ревизиите на оваа разлика била '''сокриена'''.
-Дополнителни детали можебиима во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на прикривања].
-Како администратор вие можете да [$1 ја видите оваа разлика] ако сакате да продолжите.",
+'rev-suppressed-unhide-diff' => "Една од ревизиите на оваа разлика е '''прикриена'''.
+Повеќе подробности ќе најдете во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/suppress|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на прикривања].
+Како администратор можете да [$1 ја видите оваа разлика] ако сакате да продолжите.",
'rev-deleted-diff-view' => "Една од ревизиите на оваа разлика е '''избришана'''.
Како администратор можете да ја погледате оваа разлика; детали можеби има во [{{fullurl:{{#Special:Log}}/delete|page={{FULLPAGENAMEE}}}} дневникот на бришење].",
'rev-suppressed-diff-view' => "Една од ревизиите на оваа разлика е '''прикриена'''.
@@ -1117,7 +1118,7 @@ $1",
'logdelete-failure' => "'''Дневникот на видливост не може да биде нагоден:'''
$1",
'revdel-restore' => 'Промена на видливост',
-'pagehist' => 'Историја на страница',
+'pagehist' => 'Историја на страницата',
'deletedhist' => 'Историја на бришења',
'revdelete-content' => 'содржина',
'revdelete-summary' => 'опис на уредување',
@@ -1235,7 +1236,7 @@ $1",
'searcheverything-enable' => 'Барај во сите именски простори',
'searchrelated' => 'поврзано',
'searchall' => 'сè',
-'showingresults' => "Подолу {{PLURAL:$1|е прикажан '''1''' резултат|се прикажани '''$1''' резултати}} почнувајќи од #'''$2'''.",
+'showingresults' => "Подолу {{PLURAL:$1|е прикажан '''1''' резултат|се прикажани '''$1''' резултати}} почнувајќи од бр. '''$2'''.",
'showingresultsnum' => "Подолу {{PLURAL:$3|е прикажан '''1''' резултат|се прикажани '''$3''' резултати}} почнувајќи од '''$2'''.",
'showingresultsheader' => "{{PLURAL:$5|Резултат '''$1''' од '''$3'''|Резултати '''$1 - $2''' од '''$3'''}} за '''$4'''",
'nonefound' => "'''Напомена''': Само некои именски простори се пребаруваат по основно.
@@ -1295,7 +1296,7 @@ $1",
'columns' => 'Колони:',
'searchresultshead' => 'Пребарување',
'resultsperpage' => 'Резултати по страница:',
-'contextlines' => 'Линии по резултат:',
+'contextlines' => 'Редови по резултат:',
'contextchars' => 'Контекст по ред:',
'stub-threshold' => 'Праг за <a href="#" class="stub">никулци</a> (бајти):',
'recentchangesdays' => 'Денови за приказ во скорешните промени:',
@@ -1678,7 +1679,7 @@ $1",
Ве молиме одберете подобро описно име за вашата податотека.",
'filename-prefix-blacklist' => ' #<!-- Не менувајте ја содржината на овој ред - оставете ја како што е --> <pre>
# Опис на ситнаксата:
-# * Било што по знакот „#“, па до крајот на линијата претставува коментар
+# * Било што по знакот „#“, па до крајот на редот претставува коментар
# * Секој ред означува префикс на типични имиња на податотеки што ги доделуваат дигиталните апарати
CIMG # Casio
DSC_ # Nikon
@@ -1705,22 +1706,23 @@ PICT # разни
'upload-http-error' => 'HTTP грешка: $1',
# img_auth script messages
-'img-auth-accessdenied' => 'Оневозможен пристап',
-'img-auth-nopathinfo' => 'Недостасува PATH_INFO.
+'img-auth-accessdenied' => 'Оневозможен пристап',
+'img-auth-nopathinfo' => 'Недостасува PATH_INFO.
Вашиот опслужувач не е нагоден за да ја проследи оваа информација.
Можеби се заснова на CGI, и така не подржува img_auth.
Видете http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Image_Authorization.',
-'img-auth-notindir' => 'Бараниот пат не води кон зададената папка за подигање.',
-'img-auth-badtitle' => 'Не може да се конструира важечки наслов од „$1“.',
-'img-auth-nologinnWL' => 'Не сте најавени и „$1“ не е на списокот на допуштени.',
-'img-auth-nofile' => 'Податотеката „$1“ не постои.',
-'img-auth-isdir' => 'Се обидувате да пристапите до именикот „$1“.
+'img-auth-notindir' => 'Бараниот пат не води кон зададената папка за подигање.',
+'img-auth-badtitle' => 'Не може да се конструира важечки наслов од „$1“.',
+'img-auth-nologinnWL' => 'Не сте најавени и „$1“ не е на списокот на допуштени.',
+'img-auth-nofile' => 'Податотеката „$1“ не постои.',
+'img-auth-isdir' => 'Се обидувате да пристапите до именикот „$1“.
Допуштен е само податотечен пристап.',
-'img-auth-streaming' => 'Емитување „$1“.',
-'img-auth-public' => 'Функцијата на img_auth.php служи за излез на податотеки од приватни викија.
+'img-auth-streaming' => 'Емитување „$1“.',
+'img-auth-public' => 'Функцијата на img_auth.php служи за излез на податотеки од приватни викија.
Ова вики е нагодено како јавно вики.
Од причини на оптимална сигурност, img_auth.php е оневозможен.',
-'img-auth-noread' => 'Корисникот нема пристап за читање на „$1“.',
+'img-auth-noread' => 'Корисникот нема пристап за читање на „$1“.',
+'img-auth-bad-query-string' => 'URL-адресата има неважечка низа за барање.',
# HTTP errors
'http-invalid-url' => 'Неважечка URL: $1',
@@ -2009,8 +2011,8 @@ PICT # разни
[[Special:UnusedCategories|Неискористените категории]] не се прикажани овде.
Погледајте ги и [[Special:WantedCategories|потребните категории]].',
'categoriesfrom' => 'Приказ на категории почнувајќи од:',
-'special-categories-sort-count' => 'нумеричко подредување',
-'special-categories-sort-abc' => 'алфанумеричко подредување по',
+'special-categories-sort-count' => 'подреди по број',
+'special-categories-sort-abc' => 'подреди азбучно',
# Special:DeletedContributions
'deletedcontributions' => 'Избришани кориснички придонеси',
@@ -2208,8 +2210,8 @@ $UNWATCHURL
'rollback_short' => 'Врати',
'rollbacklink' => 'Врати',
'rollbackfailed' => 'Неуспешно враќање',
-'cantrollback' => 'Уредувањето не може да се врати;
-последниот уредник е воедно и единствениот автор на страницата.',
+'cantrollback' => 'Уредувањето не може да се врати.
+Последниот уредник е воедно и единствениот автор на страницата.',
'alreadyrolled' => 'Не може да се врати последното уредување од [[:$1]] на [[User:$2|$2]] ([[User talk:$2|Разговор]]{{int:pipe-separator}}[[Special:Contributions/$2|{{int:contribslink}}]]);
некој друг веќе ја уредил или ги вратил промените на страницата.
@@ -2228,7 +2230,7 @@ $UNWATCHURL
Погледете го [[Special:ProtectedPages|списокот на заштитени страници]].',
'protectedarticle' => 'заштитена „[[$1]]“',
'modifiedarticleprotection' => 'изменет степен на заштита за „[[$1]]“',
-'unprotectedarticle' => 'отстранета заштита на "[[$1]]"',
+'unprotectedarticle' => 'отстранета заштитата на „[[$1]]“',
'movedarticleprotection' => 'преместени нагодувања за заштита од „[[$2]]“ во „[[$1]]“',
'protect-title' => 'Измена на степенот на заштита на „$1“',
'prot_1movedto2' => '[[$1]] преместена како [[$2]]',
@@ -2255,7 +2257,7 @@ $UNWATCHURL
'protect-summary-cascade' => 'каскада',
'protect-expiring' => 'истекува на $1 (UTC)',
'protect-expiry-indefinite' => 'бесконечно',
-'protect-cascade' => 'Заштитени страници вклучени во оваа страница (каскадна заштита)',
+'protect-cascade' => 'Заштити страници вклучени во оваа страница (каскадна заштита)',
'protect-cantedit' => 'Не можете да го промените степенот на заштита на оваа страница, бидејќи немате дозвола за тоа.',
'protect-othertime' => 'Друго време:',
'protect-othertime-op' => 'друго време',
@@ -2348,7 +2350,7 @@ $1',
# Contributions
'contributions' => 'Кориснички придонеси',
-'contributions-title' => 'Кориснички придонеси за $1',
+'contributions-title' => 'Придонеси на корисникот $1',
'mycontris' => 'мои придонеси',
'contribsub2' => 'За $1 ($2)',
'nocontribs' => 'Не се пронајдени промени што одговараат на овој критериум.',
@@ -2451,7 +2453,7 @@ $1',
'expiringblock' => 'истекува на $1 во $2 ч.',
'anononlyblock' => 'само анон.',
'noautoblockblock' => 'оневозможено автоблокирање',
-'createaccountblock' => 'блокирано создавање кориснички сметки',
+'createaccountblock' => 'создавањето на кориснички сметки е блокирано',
'emailblock' => 'блокирана е-пошта',
'blocklist-nousertalk' => 'без можност за уредување на својата страница за разговор',
'ipblocklist-empty' => 'Списокот на блокирања е празен.',
@@ -2602,7 +2604,7 @@ $1 е веќе блокиран. Дали сакате да направите
'imagenocrossnamespace' => 'Не може да се премести податотека во неподатотечен именски простор',
'imagetypemismatch' => 'Новата наставка на податотеката не соодветствува на нејзиниот тип',
'imageinvalidfilename' => 'Целниот наслов на податотеката е невалиден',
-'fix-double-redirects' => 'Ажурирајте ги сите пренасочувања кои покажуваат на првобитниот наслов',
+'fix-double-redirects' => 'Подновете ги сите пренасочувања што водат кон првобитниот наслов',
'move-leave-redirect' => 'Направи пренасочување',
'protectedpagemovewarning' => "'''Предупредување:''' Оваа страница е заклучена, така што само корисници со администраторски привилегии може да ја преместат.
За ваша информација, последната ставка во дневникот на промени е прикажана подолу:",
@@ -2646,7 +2648,7 @@ $1 е веќе блокиран. Дали сакате да направите
'allmessages-filter-unmodified' => 'Непроменети',
'allmessages-filter-all' => 'Сите',
'allmessages-filter-modified' => 'Изменети',
-'allmessages-prefix' => 'Филтер по префикс:',
+'allmessages-prefix' => 'Филтрирај по префикс:',
'allmessages-language' => 'Јазик:',
'allmessages-filter-submit' => 'Оди',
@@ -2698,7 +2700,7 @@ $1 е веќе блокиран. Дали сакате да направите
'import-parse-failure' => 'Погрешно XML парсирање',
'import-noarticle' => 'Нема страница за увоз!',
'import-nonewrevisions' => 'Сите ревизии се претходно увезени.',
-'xml-error-string' => '$1 на линија $2, колона $3 (бајт $4): $5',
+'xml-error-string' => '$1 во ред $2, колона $3 (бајт $4): $5',
'import-upload' => 'Подигни XML податоци',
'import-token-mismatch' => 'Губење на сесиските податоци. Обидете се повторно.',
'import-invalid-interwiki' => 'Не може да се увезува од специфицираното вики.',
@@ -2933,8 +2935,8 @@ $1',
# Video information, used by Language::formatTimePeriod() to format lengths in the above messages
'video-dims' => '$1, $2 × $3',
'seconds-abbrev' => 'с',
-'minutes-abbrev' => 'мин.',
-'hours-abbrev' => 'ч.',
+'minutes-abbrev' => 'м',
+'hours-abbrev' => 'ч',
# Bad image list
'bad_image_list' => 'Форматот е следниот:
@@ -3039,8 +3041,8 @@ Variants for Chinese language
'exif-colorspace' => 'Боен простор',
'exif-componentsconfiguration' => 'Значење на секој боен дел',
'exif-compressedbitsperpixel' => 'Режим на набивање на сликата',
-'exif-pixelydimension' => 'Важечка ширина на сликата',
-'exif-pixelxdimension' => 'Важечка висина на сликата',
+'exif-pixelydimension' => 'Ширина на сликата',
+'exif-pixelxdimension' => 'Висина на сликата',
'exif-makernote' => 'Забелешки на произведувачот',
'exif-usercomment' => 'Коментар на корисникот',
'exif-relatedsoundfile' => 'Поврзана аудиоснимка',
@@ -3057,9 +3059,9 @@ Variants for Chinese language
'exif-spectralsensitivity' => 'Спектрална осетливост',
'exif-isospeedratings' => 'ISO светлоосетливост',
'exif-oecf' => 'Фактор на оптоелектронско претворање',
-'exif-shutterspeedvalue' => 'Брзина на затворачот',
-'exif-aperturevalue' => 'Отвор на блендата',
-'exif-brightnessvalue' => 'Сила на светлина',
+'exif-shutterspeedvalue' => 'APEX-брзина на затворачот',
+'exif-aperturevalue' => 'APEX-oтвор',
+'exif-brightnessvalue' => 'APEX-светлост',
'exif-exposurebiasvalue' => 'Надоместок на експозицијата',
'exif-maxaperturevalue' => 'Макс. отвореност на блендата',
'exif-subjectdistance' => 'Оддалеченост до објектот',
@@ -3537,8 +3539,8 @@ $1',
'fileduplicatesearch-filename' => 'Име на податотеката:',
'fileduplicatesearch-submit' => 'Барај',
'fileduplicatesearch-info' => '$1 × $2 пиксели<br />Големина на податотеката: $3<br />MIME-тип: $4',
-'fileduplicatesearch-result-1' => 'Податотеката „$1“ нема идентичен дупликат.',
-'fileduplicatesearch-result-n' => 'Податотеката „$1“ има {{PLURAL:$2|еден идентичен дупликат|$2 идентични дупликати}}.',
+'fileduplicatesearch-result-1' => 'Податотеката „$1“ нема истоветни дупликати.',
+'fileduplicatesearch-result-n' => 'Податотеката „$1“ има {{PLURAL:$2|еден истоветен дупликат|$2 истоветни дупликати}}.',
# Special:SpecialPages
'specialpages' => 'Специјални страници',