summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/languages/messages/MessagesMk.php
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'languages/messages/MessagesMk.php')
-rw-r--r--languages/messages/MessagesMk.php190
1 files changed, 112 insertions, 78 deletions
diff --git a/languages/messages/MessagesMk.php b/languages/messages/MessagesMk.php
index 29a7dfe7..c810c7ed 100644
--- a/languages/messages/MessagesMk.php
+++ b/languages/messages/MessagesMk.php
@@ -1,14 +1,9 @@
<?php
/** Macedonian (Македонски)
*
- * @package MediaWiki
- * @subpackage Language
+ * @addtogroup Language
*/
-$quickbarSettings = array(
- 'Без мени', 'Фиксирано лево', 'Фиксирано десно', 'Пловечко лево'
-);
-
$skinNames = array(
'standard' => 'Класика',
'nostalgia' => 'Носталгија',
@@ -637,6 +632,10 @@ $1',
'prefsnologintext' => 'Мора да бидете [[Special:Userlogin|најавени]] за промена на прилагодувањата.',
'prefsreset' => 'Воспоставени се стандардните прилагодувања.',
'qbsettings' => 'Лента за брз избор',
+'qbsettings-none' => 'Без мени',
+'qbsettings-fixedleft' => 'Фиксирано лево',
+'qbsettings-fixedright' => 'Фиксирано десно',
+'qbsettings-floatingleft' => 'Пловечко лево',
'changepassword' => 'Промени лозинка',
'skin' => 'Маска',
'math' => 'Математички операции',
@@ -934,6 +933,7 @@ $1',
'emailsent' => 'Е-поштата е пратена',
'emailsenttext' => 'Вашата е-пошта е пратена.',
'watchlist' => 'Моите набљудувани страници',
+'mywatchlist' => 'Моите набљудувани страници',
'watchlistfor' => '(за \'\'\'$1\'\'\')',
'nowatchlist' => 'Немате елементи во вашите набљудувани страници.',
'watchlistanontext' => 'Ве молиме $1 за да гледате или менувате елементи во вашата листа на набљудувани страници.',
@@ -1094,7 +1094,7 @@ $NEWPAGE
'invert' => 'Обратен избор',
'contributions' => 'Придонеси',
'mycontris' => 'Моите придонеси',
-'contribsub' => 'За $1',
+'contribsub2' => 'За $1 ($2)',
'nocontribs' => 'Не се пронајдени промени што одговараат на овој критериум.',
'ucnote' => 'Подолу се последните <b>$1</b> промени на корисникот, во последните <b>$2</b> дена.',
'uclinks' => 'Гледај ги последните $1 промени; гледај ги последните $2 дена.',
@@ -1183,23 +1183,9 @@ $NEWPAGE
'unlockdbsuccesstext' => 'Базата е отклучена.',
'lockfilenotwritable' => 'Датотеката за заклучување на базата не е отворен за пишување. За да ја заклучите/отклучите базата, датотеката мора да биде достапна за пишување од веб серверот.',
'databasenotlocked' => 'Базата не е заклучена.',
-'makesysoptitle' => 'Претвори го корисникот во администратор',
-'makesysoptext' => 'Овој формулар се користи од бирократи за претворање на обични корисници во администратори. Напишете го името на корисникот во полето и притиснете го копчето да го претворите корисникот во администратор',
-'makesysopname' => 'Име на корисникот:',
-'makesysopsubmit' => 'Претвори го овој корисник во администратор',
-'makesysopok' => '<b>Корисникот "$1" сега е администратор</b>',
-'makesysopfail' => '<b>Корисникот "$1" не може да биде претворен во администратор. (Дали го внесовте правилно името?)</b>',
-'setbureaucratflag' => 'Постави „бирократ“ знаменце',
'rightslog' => 'Историја на корисничките права',
'rightslogtext' => 'Ова е дневник на промени на кориснички права.',
'rightslogentry' => 'променето групно членство за $1 од $2 во $3',
-'rights' => 'Права:',
-'set_user_rights' => 'Давање на кориснички права',
-'user_rights_set' => '<b>Корисничките права на "$1" се променети</b>',
-'set_rights_fail' => '<b> Корисничките права на "$1" не се променети. (Дали го внесовте правилно името?)</b>',
-'makesysop' => 'Претвори го корисникот во администратор',
-'already_sysop' => 'Овој корисник веќе е администратор',
-'already_bureaucrat' => 'Овој корисник веќе е бирократ',
'rightsnone' => '(нема)',
'movepage' => 'Премести ја страницата',
'movepagetext' => 'Со користењето на долниот формулар можете да преименувате страница, преместувајќи ја целата нејзина историја на новото име. Стариот наслов ќе стане страница за пренасочување кон новиот наслов.<br />
@@ -1292,13 +1278,13 @@ $NEWPAGE
'import-logentry-interwiki'=> 'трансвикифиран $1',
'import-logentry-interwiki-detail'=> '$1 ревизија(и) од $2',
'accesskey-diff' => 'v',
-'tooltip-search' => 'Пребарајте на {{SITENAME}} [alt-f]',
-'tooltip-minoredit' => 'Обележете ја промената како ситна [alt-i]',
-'tooltip-save' => 'Зачувајте ги вашите промени [alt-s]',
-'tooltip-preview' => 'Прегледајте ги вашите промени, ве молиме користете го ова пред зачувување! [alt-p]',
-'tooltip-diff' => 'Покажи кои промени ги направи во текстот. [alt-v]',
-'tooltip-compareselectedversions'=> 'Видете ги разликите меѓу двете избрани верзии на страницата. [alt-v]',
-'tooltip-watch' => 'Додај ја оваа страница во набљудуваните страници [alt-w]',
+'tooltip-search' => 'Пребарајте на {{SITENAME}}',
+'tooltip-minoredit' => 'Обележете ја промената како ситна',
+'tooltip-save' => 'Зачувајте ги вашите промени',
+'tooltip-preview' => 'Прегледајте ги вашите промени, ве молиме користете го ова пред зачувување!',
+'tooltip-diff' => 'Покажи кои промени ги направи во текстот.',
+'tooltip-compareselectedversions'=> 'Видете ги разликите меѓу двете избрани верзии на страницата.',
+'tooltip-watch' => 'Додај ја оваа страница во набљудуваните страници',
'common.css' => '/** CSS кодот на оваа страница ќе се примени на сите маски */',
'monobook.css' => '/* преку уредување на оваа датотека можете да ја прилагодите Monobook маската за целиот сајт */',
'nodublincore' => 'Dublin Core RDF метаподатоци се оневозможени за овој сервер.',
@@ -1342,56 +1328,104 @@ $NEWPAGE
'rcpatroldisabledtext' => 'Патролирањето на Скорешните промени е деактивирано.',
'markedaspatrollederror'=> 'Не можам да означам како проверена',
'markedaspatrollederrortext'=> 'Морате да внесете верзија за да ја означите како проверена.',
-'monobook.js' => '/* tooltips and access keys */
- var ta = new Object();
- ta[\'pt-userpage\'] = new Array(\'.\',\'Мојата корисничка страница\');
- ta[\'pt-anonuserpage\'] = new Array(\'.\',\'Корисничка страница за IP адресата од која уредувате\');
- ta[\'pt-mytalk\'] = new Array(\'n\',\'Мојата страница за разговор \');
- ta[\'pt-anontalk\'] = new Array(\'n\',\'Разговор за уредувањата од оваа IP адреса\');
- ta[\'pt-preferences\'] = new Array(\'\',\'Мои прилагодувања\');
- ta[\'pt-watchlist\'] = new Array(\'l\',\'Листа на страници кои сте избрале да ги набљудувате.\');
- ta[\'pt-mycontris\'] = new Array(\'y\',\'Листа на моите придонеси\');
- ta[\'pt-login\'] = new Array(\'o\',\'Ве охрабруваме да се најавите, иако тоа не е задолжително.\');
- ta[\'pt-anonlogin\'] = new Array(\'o\',\'Ве охрабруваме да се најавите, иако тоа не е задолжително.\');
- ta[\'pt-logout\'] = new Array(\'\',\'Одјавете се\');
- ta[\'ca-talk\'] = new Array(\'t\',\'Разговор за страницата\');
- ta[\'ca-edit\'] = new Array(\'e\',\'Можете да ја уредите оваа страница. Ве молиме користете го копчето за преглед пред зачувување.\');
- ta[\'ca-addsection\'] = new Array(\'+\',\'Додадете коментар во овој разговор.\');
- ta[\'ca-viewsource\'] = new Array(\'e\',\'Оваа страница е заштитена. Можете да го видите изворниот код.\');
- ta[\'ca-history\'] = new Array(\'h\',\'Претходни верзии на оваа страница.\');
- ta[\'ca-protect\'] = new Array(\'=\',\'Заштитете ја оваа страница\');
- ta[\'ca-delete\'] = new Array(\'d\',\'Избришете ја оваа страница\');
- ta[\'ca-undelete\'] = new Array(\'d\',\'Обновете ги уредувањата направени на оваа страница што постоеле пред да биде избришана\');
- ta[\'ca-move\'] = new Array(\'m\',\'Преместете ја оваа страница\');
- ta[\'ca-watch\'] = new Array(\'w\',\'Додајте ја оваа страница во набљудувани страници\');
- ta[\'ca-unwatch\'] = new Array(\'w\',\'Отстранете ја оваа страница од набљудувани страници\');
- ta[\'search\'] = new Array(\'f\',\'Пребарајте го викито\');
- ta[\'p-logo\'] = new Array(\'\',\'Главна страница\');
- ta[\'n-mainpage\'] = new Array(\'z\',\'Посетете ја главната страница\');
- ta[\'n-portal\'] = new Array(\'\',\'За проектот, што можете да направите, каде да најдете некои работи\');
- ta[\'n-currentevents\'] = new Array(\'\',\'Најдете информации за тековните настани\');
- ta[\'n-recentchanges\'] = new Array(\'r\',\'Листа на скорешни промени на викито.\');
- ta[\'n-randompage\'] = new Array(\'x\',\'Случајна страница\');
- ta[\'n-help\'] = new Array(\'\',\'Место каде што може да се информирате.\');
- ta[\'n-sitesupport\'] = new Array(\'\',\'Поддржете ја Википедија\');
- ta[\'t-whatlinkshere\'] = new Array(\'j\',\'Листа на сите вики страници поврзани овде\');
- ta[\'t-recentchangeslinked\'] = new Array(\'k\',\'Скорешни промени поврзани од оваа страница\');
- ta[\'feed-rss\'] = new Array(\'\',\'RSS feed за страницата\');
- ta[\'feed-atom\'] = new Array(\'\',\'Atom feed за страницата\');
- ta[\'t-contributions\'] = new Array(\'\',\'Видете ја листата на придонеси на овој корисник\');
- ta[\'t-emailuser\'] = new Array(\'\',\'Пратете е-пошта на овој корисник\');
- ta[\'t-upload\'] = new Array(\'u\',\'Подигнете слики или медија датотеки\');
- ta[\'t-specialpages\'] = new Array(\'q\',\'Листа на сите специјални страници\');
- ta[\'ca-nstab-main\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја основната страница\');
- ta[\'ca-nstab-user\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја корисничката страница\');
- ta[\'ca-nstab-media\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја медија страницата\');
- ta[\'ca-nstab-special\'] = new Array(\'\',\'Ова е специјална страница, не можете да ја уредувате.\');
- ta[\'ca-nstab-project\'] = new Array(\'a\',\'Видете ја проектната страница\');
- ta[\'ca-nstab-image\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја страницата на сликата\');
- ta[\'ca-nstab-mediawiki\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја системската порака\');
- ta[\'ca-nstab-template\'] = new Array(\'c\',\'Видете го шаблонот\');
- ta[\'ca-nstab-help\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја помошната страница\');
- ta[\'ca-nstab-category\'] = new Array(\'c\',\'Видете ја страницата со категории\');',
+'monobook.js' => '/* Deprecated; use [[MediaWiki:common.js]] */',
+
+'accesskey-pt-userpage' => '.',
+'tooltip-pt-userpage' => 'Мојата корисничка страница',
+'accesskey-pt-anonuserpage' => '.',
+'tooltip-pt-anonuserpage' => 'Корисничка страница за IP адресата од која уредувате',
+'accesskey-pt-mytalk' => 'n',
+'tooltip-pt-mytalk' => 'Мојата страница за разговор ',
+'accesskey-pt-anontalk' => 'n',
+'tooltip-pt-anontalk' => 'Разговор за уредувањата од оваа IP адреса',
+'accesskey-pt-preferences' => '',
+'tooltip-pt-preferences' => 'Мои прилагодувања',
+'accesskey-pt-watchlist' => 'l',
+'tooltip-pt-watchlist' => 'Листа на страници кои сте избрале да ги набљудувате.',
+'accesskey-pt-mycontris' => 'y',
+'tooltip-pt-mycontris' => 'Листа на моите придонеси',
+'accesskey-pt-login' => 'o',
+'tooltip-pt-login' => 'Ве охрабруваме да се најавите, иако тоа не е задолжително.',
+'accesskey-pt-anonlogin' => 'o',
+'tooltip-pt-anonlogin' => 'Ве охрабруваме да се најавите, иако тоа не е задолжително.',
+'accesskey-pt-logout' => '',
+'tooltip-pt-logout' => 'Одјавете се',
+'accesskey-ca-talk' => 't',
+'tooltip-ca-talk' => 'Разговор за страницата',
+'accesskey-ca-edit' => 'e',
+'tooltip-ca-edit' => 'Можете да ја уредите оваа страница. Ве молиме користете го копчето за преглед пред зачувување.',
+'accesskey-ca-addsection' => '+',
+'tooltip-ca-addsection' => 'Додадете коментар во овој разговор.',
+'accesskey-ca-viewsource' => 'e',
+'tooltip-ca-viewsource' => 'Оваа страница е заштитена. Можете да го видите изворниот код.',
+'accesskey-ca-history' => 'h',
+'tooltip-ca-history' => 'Претходни верзии на оваа страница.',
+'accesskey-ca-protect' => '=',
+'tooltip-ca-protect' => 'Заштитете ја оваа страница',
+'accesskey-ca-delete' => 'd',
+'tooltip-ca-delete' => 'Избришете ја оваа страница',
+'accesskey-ca-undelete' => 'd',
+'tooltip-ca-undelete' => 'Обновете ги уредувањата направени на оваа страница што постоеле пред да биде избришана',
+'accesskey-ca-move' => 'm',
+'tooltip-ca-move' => 'Преместете ја оваа страница',
+'accesskey-ca-watch' => 'w',
+'tooltip-ca-watch' => 'Додајте ја оваа страница во набљудувани страници',
+'accesskey-ca-unwatch' => 'w',
+'tooltip-ca-unwatch' => 'Отстранете ја оваа страница од набљудувани страници',
+'accesskey-search' => 'f',
+'tooltip-search' => 'Пребарајте го викито',
+'accesskey-p-logo' => '',
+'tooltip-p-logo' => 'Главна страница',
+'accesskey-n-mainpage' => 'z',
+'tooltip-n-mainpage' => 'Посетете ја главната страница',
+'accesskey-n-portal' => '',
+'tooltip-n-portal' => 'За проектот, што можете да направите, каде да најдете некои работи',
+'accesskey-n-currentevents' => '',
+'tooltip-n-currentevents' => 'Најдете информации за тековните настани',
+'accesskey-n-recentchanges' => 'r',
+'tooltip-n-recentchanges' => 'Листа на скорешни промени на викито.',
+'accesskey-n-randompage' => 'x',
+'tooltip-n-randompage' => 'Случајна страница',
+'accesskey-n-help' => '',
+'tooltip-n-help' => 'Место каде што може да се информирате.',
+'accesskey-n-sitesupport' => '',
+'tooltip-n-sitesupport' => 'Поддржете ја Википедија',
+'accesskey-t-whatlinkshere' => 'j',
+'tooltip-t-whatlinkshere' => 'Листа на сите вики страници поврзани овде',
+'accesskey-t-recentchangeslinked' => 'k',
+'tooltip-t-recentchangeslinked' => 'Скорешни промени поврзани од оваа страница',
+'accesskey-feed-rss' => '',
+'tooltip-feed-rss' => 'RSS feed за страницата',
+'accesskey-feed-atom' => '',
+'tooltip-feed-atom' => 'Atom feed за страницата',
+'accesskey-t-contributions' => '',
+'tooltip-t-contributions' => 'Видете ја листата на придонеси на овој корисник',
+'accesskey-t-emailuser' => '',
+'tooltip-t-emailuser' => 'Пратете е-пошта на овој корисник',
+'accesskey-t-upload' => 'u',
+'tooltip-t-upload' => 'Подигнете слики или медија датотеки',
+'accesskey-t-specialpages' => 'q',
+'tooltip-t-specialpages' => 'Листа на сите специјални страници',
+'accesskey-ca-nstab-main' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-main' => 'Видете ја основната страница',
+'accesskey-ca-nstab-user' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-user' => 'Видете ја корисничката страница',
+'accesskey-ca-nstab-media' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-media' => 'Видете ја медија страницата',
+'accesskey-ca-nstab-special' => '',
+'tooltip-ca-nstab-special' => 'Ова е специјална страница, не можете да ја уредувате.',
+'accesskey-ca-nstab-project' => 'a',
+'tooltip-ca-nstab-project' => 'Видете ја проектната страница',
+'accesskey-ca-nstab-image' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-image' => 'Видете ја страницата на сликата',
+'accesskey-ca-nstab-mediawiki' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-mediawiki' => 'Видете ја системската порака',
+'accesskey-ca-nstab-template' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-template' => 'Видете го шаблонот',
+'accesskey-ca-nstab-help' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-help' => 'Видете ја помошната страница',
+'accesskey-ca-nstab-category' => 'c',
+'tooltip-ca-nstab-category' => 'Видете ја страницата со категории',
'deletedrevision' => 'Избришана стара верзија $1.',
'previousdiff' => '< Претходна разлика',
'nextdiff' => 'Следна разлика >',