summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/skins/MonoBook/i18n/mk.json
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'skins/MonoBook/i18n/mk.json')
-rw-r--r--skins/MonoBook/i18n/mk.json11
1 files changed, 11 insertions, 0 deletions
diff --git a/skins/MonoBook/i18n/mk.json b/skins/MonoBook/i18n/mk.json
new file mode 100644
index 00000000..be8e2801
--- /dev/null
+++ b/skins/MonoBook/i18n/mk.json
@@ -0,0 +1,11 @@
+{
+ "@metadata": {
+ "authors": [
+ "Bjankuloski06"
+ ]
+ },
+ "skinname-monobook": "Монобук",
+ "monobook-desc": "Класичното руво на МедијаВики од 2004 г., наречена по црнобелата слика на книга во позадината",
+ "monobook.css": "/* Тука поставениот CSS ќе се применува врз корисниците на рувото „Монобук“ */",
+ "monobook.js": "/* Тука поставениот JavaScript ќе им се вчитува на корисниците што го користат рувото „Монобук“ */"
+}