summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/extensions/TitleBlacklist/i18n/mk.json
blob: e1e9cf439df341097550dd1ec5f6bc2aff0e7b64 (plain)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
{
	"@metadata": {
		"authors": [
			"Bjankuloski06"
		]
	},
	"action-titleblacklistlog": "преглед на дневникот на наслови на црниот список",
	"log-name-titleblacklist": "Дневник на наслови на црниот список",
	"log-description-titleblacklist": "Овие настани следат наидувања на наслови на црниот список.",
	"logentry-titleblacklist-hit-username": "$1 {{GENDER:$2|наиде}} на наслов од црниот список во обид да ја направи сметката $3, совпаѓајќи ја со $4.",
	"titleblacklist-desc": "Им овозможува на администраторите да забранат создавање на страници и кориснички сметки со помош на [[MediaWiki:Titleblacklist|црн список]] и [[MediaWiki:Titlewhitelist|бел список]]",
	"titleblacklist": "# Ова е црн список на наслови. Насловите и корисниците кои се совпаѓаат со регуларните изрази на списокот не можат да се создадат.\n# За коментари користете го знакот „#“.\n# Ова разликува мали и големи букви по основно",
	"titlewhitelist": "# Ова е бел список на наслови. За коментари користете го знакот „#“.  \n# Ова разликува мали и големи букви по основно",
	"titleblacklist-forbidden-edit": "Насловот „$2“ е забранет за создавање.\nСе совпаѓа со следната ставка на црниот список: <code>$1</code>",
	"titleblacklist-forbidden-move": "„$2“ не може да се премести на „$3“, бидејќи насловот „$3“ е забранет за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
	"titleblacklist-forbidden-upload": "Податотеката по име „$2“ е забранета за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
	"titleblacklist-forbidden-new-account": "Корисничкото име „$2“ е забрането за создавање.\nСе совпаѓа со следнава ставка на црниот список: <code>$1</code>",
	"titleblacklist-invalid": "{{PLURAL:$1|Следниов ред|Следниве редови}} во црниот список на наслови {{PLURAL:$1|е|се}} неважечки;\nпоправете {{PLURAL:$1|го|ги}} пред да зачувате:",
	"titleblacklist-override": "Занемари го црниот список",
	"titleblacklist-autoconfirmed-warning": "<strong>Напомена:</strong> Страницава можат да ја уредуваат само корисници со правото <code>autoconfirmed</code> (автопотврден) бидејќи се совпаѓа со следниов наслов на црниот список:<br /><code>$1</code>",
	"titleblacklist-warning": "<strong>Предупредување: Страницава можат да ја уредуваат само администратори и други корисници со правото <code>tboverride</code> бидејќи се совпаѓа со следниов наслов на црниот список:</strong><br /><code>$1</code>",
	"right-tboverride": "Занемарување на црниот список на наслови или корисници",
	"right-tboverride-account": "Потиснување на црниот список на кориснички имиња",
	"right-titleblacklistlog": "Преглед на дневникот на наслови на црниот список"
}